Profile UNP – profile de constructie

Profile UNP – profile de constructie

 

Profilele UNP sunt utilizate in special pentru constructiile metalice, cum ar fi spre exemplu halele metalice, sau alte confectii metalice, ce au diverse modalitati de utilizare pe care le vom vedea in cele ce urmeaza. Sa vedem in cele ce urmeaza ce anume se poate realiza cu ajutorul acestor profile UNP si de asemenea de cate feluri sunt.

Parti componente

In primul rand, in ceea ce priveste profilele UNP, din acestea se pot realiza:

 • Cadre metalice;
 • Rafturi;
 • Suporturi;
 • Stalpi metalici;
 • Grinzi metalice;
 • Parti de utilaje;
 • Se pot imprejmui anumite zone cu ajutorul acestora ;
 • Au rol de sustinere.

Tipul profilelor UNP

De asemenea, profilele UNP sunt de mai multe tipuri, astfel vom oferi cateva informatii despre cele metalice si cele de aluminiu.

Profile de aluminiu

Ei bine, in comparatie cu profilele metalice, cele de anuminiu sunt profile secundare, care sunt utilizate in special in scop structural. Astfel, in acest caz exista 3 tipuri de profile, in functie de modalitatea de utilizare a acestora:

 • Profile de aluminiu de contructie;
 • Profile de aluminiu arhitecturale;
 • Profile de aluminiu utilizate in scop industrial.

Profilele de constructie –  sunt cele care in ciuda faptului ca sunt relativ grele, au o rigiditatea exceptionala si o capacitate de incovoiere crescuta. Se pot realiza structuri pentru diverse platforme, ori cadre pentru solarii.

Profilele arhitecturale – folosite mai ales pentru realizarea cadrelor pentru usi sau ferestre, cu o importanta primordiala asupra finisajului exterior.  

Profilele utilizate in scop industrial – folosite pentru aerul de conditionat, realizarea dulapurilor, a mobilierului. Se observa ca nu sunt foarte importante nici finisajul si nici rigiditatea.

Profilele din metal

Asa cum mentionam si in randurile de mai sus, profilele din metal sunt utilizate in special in cazul contructiilor metalice de mare amploare, cum ar fi spre exemplu o hala metalice. Astfel, este obligatoriu ca aceste profile metalice sa aiba o suprafata perfecta si de asemenea, atat o rigiditate crescuta cat si o capacitate de incovoiere relativ ridicata, pentru ca intreaga constructie de fie impecabila.

Depo Materiale Constructii pune spre vanzare profile metalice UNP in functie de necesitatile dumneavoasta. 

Magazinul online Depo Materiale Constructii va ofera produse de calitate la preturi absolut imbatabile. Comenzile se pot efectua fie prin intermediul site-ului oficial al magazinului online, fie apeland la numarul de telefon sau accesand adresa de e-mail. Ambele pot fi gasite cu usurinta pe site-ul oficial. 

Depo Materiale Constructii, mereu alaturi de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *