Pasionata de Fashion? Iata ce joburi sunt oferite in domeniu!

De mai bine de 1 secol oamenii au timpul necesar pentru a acorda atentie sporita fiecarui detaliu al relatiei cu societatea. Imbracamintea, spre exemplu, a evoluat de la a fi un simplu accesoriu impotriva frigului, la a fi un instrument de relationare cu cei din jur. Daca in urma cu 3-400 de ani doar persoanele din inalta societate isi permiteau sa se imbrace bine, astazi mai toata lumea are bugetul necesar pentru a-si alege hainele in functie de activitatea pe care urmeaza sa o faca si in functie de multe alte criterii.

Zona Fashion s-a transformat intr-o industrie in care se investesc an de an miliarde de dolari. Este normal, asdar, sa existe sute de mii de joburi in domeniu, multe dintre ele bine platite.

Daca esti pasionata de fashion si pasiunea se concretizeaza printr-o multime de cunostinte despre haine, ai de ales intre foarte multe variante de activitati. Domeniul prezinta o multime de oportunitati de angajari in judetul Brasov, Cluj, Bucuresti sau Timis, dar si in alte zone ale tarii. De asemenea, exista si o multime de joburi online care nu prezinta niciun fel de limitare in ceea ce priveste locul de unde se lucreaza.

Care sunt, asadar, cele mai cautate joburi in domeniul fashion?

  • Sales Assistant. Site-urile de joburi ofera cateva mii de astfel de locuri de munca de la branduri uriase precum Bershka sau Meli Melo Fashion. Este punctul de plecare catre o cariera deosebita in domeniu si poate sa aduca o multime de beneficii, atat financiare, cat si profesionale.
  • Sales Advisor. Este un alt job foarte cautat si din ce in ce mai popular. Pregatirea celor care aplica la un astfel de loc de munca trebuie sa fie ceva mai vasta, o scoala de fashion fiind indicata. Rolul unui advisor este acela de a le oferi cumparatorilor sfaturi legate de modul in care trebuie sa se imbrace.
  • Designer vestimentar. Este, fara doar si poate, cel mai dorit job din domeniu. Numarul candidatilor este mai mare decat oferta, insa vestea buna este ca exista din ce in ce mai multe branduri care produc haine, asadar si o cerere mai mare pentru designeri. O astfel de meserie este bine platita si poate sa puna in valoare inspiratia si talentul celor care o practica.
  • Confectioner textil. In cuvinte mai putin pompoase, croitor. Croitorii buni sunt extrem de apreciati si pot sa isi construiasca afaceri foarte bine platite. Pentru o astfel de activitate este nevoie de talent, de viziune si de capacitate de munca.
  • Model. Un alt job foarte cautat este cel de model pentru haine. Nu este tocmai usor, insa poate sa aduca o multime de avantaje, atat financiare, cat si profesionale. Dat fiind faptul ca majoritatea brandurilor mari au o prezenta online si ca exista mii de magazine online care comercializeaza haine, meseria de model nu are cum sa fie una fara activitate.

Daca iti doresti sa lucrezi in Fashion poti sa gasesti o multime de oportunitati, care mai de care mai interesante. Trebuie doar sa studiezi domeniul si sa incerci..rezultatele se vor vedea rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *