Cum se curata incaltamintea din piele

In sfarsit ai reusit sa iti achizitionezi acele cizme din piele scumpe la care ravnesti de ceva timp, dar acum ca le-ai purtat de cateva ori, ele au inceput sa se murdareasca. Ingrijirea corecta incaltamintei din piele inseamna mult mai mult decat pastrarea lor intr-o stare curata. O pereche de ghete sau de cizme din piele, daca este ingrijita in mod corespunzator, va putea fi purtata foarte multi ani, aratand impecabil.

Tine cont de sfaturile de mai jos pentru a te bucura de incaltamintea ta din piele cat mai mult timp posibil!

Lucruri de care ai nevoie:

  • perie moale;
  • carpa curata;
  • perie de lustruire;
  • crema sau ceara pentru curatarea pielii;
  • balsam pentru piele;
  • spray sau crema pentru protectia pielii impotriva factorilor externi.

Poti sa inlocuiesti majoritatea materialelor mentionate mai sus cu un simplu balsam sau cu o crema de ghete pe care sa o aplici cu un tricou din material moale pe care nu il mai porti. Cu toate acestea, este recomandat sa achizitionezi un kit de curatare complet, care include tot ce ai nevoie pentru ingrijirea incaltamintei din piele.

1. Indeparteaza murdaria si celelalte reziduuri cu o perie moale.

Ia o perie si freaca usor toate suprafetele incaltamintei pentru a indeparta murdaria. Este important ca peria sa fie moale pentru a nu risca zgarierea pielii. Pentru zonele in care murdaria nu se poate indeparta usor, foloseste o carpa umeda cu putin sapun. Daca exista si pete de sare, lucru foarte posibil daca ai folosit incaltamintea pe zapada, foloseste o solutie obtinuta din apa si otet.

2. Aplica un balsam.

Folosind un burete moale, aplica un balsam pe pielea de pe cizme. Acest lucru este important pentru a preveni uscarea pielii. Lasa balsamul sa actioneze timp de 20 – 60 de minute, apoi foloseste o carpa moale pentru a indeparta excesul care nu a fost absorbit in piele.

3. Aplica o crema pentru lustruire.

Dupa aplicarea balsamului, adauga un strat uniform de crema speciala pentru piele, folosind un aplicator moale sau o carpa. Crema de incaltaminte este utila atat pentru a oferi stralucire, cat si pentru a mari durata de viata a materialului. Asigura-te ca utilizezi culoarea potrivita pentru incaltamintea ta, pentru a nu crea un efect inestetic. Odata ce incaltamintea este lustruita, ofera stratului de crema aproximativ 15 minute pentru a se usca. In functie de starea incaltamintei, poate fi recomandat un al doilea strat.

4. Curata eventualul exces de crema.

Utilizand o perie moale sau o carpa, curata orice exces de crema care nu a fost absorbit in materialul cizmelor.

5. Aplica o crema sau o solutie rezistenta la intemperii.

In cele din urma, odata ce incaltamintea este curatata, data cu balsam si lustruita, ea este gata sa fie purtata. Pentru a adauga inca un strat de protectie, totusi, o crema sau un spray de protectie trebuie aplicat o data pe saptamana.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *