Cum alegi un E-book reader?

Cum alegi un E-book reader?

 

Ebook readerele sunt niste dispozitive asemanatoare tabletelor dar care nu au aceeasi menire. Cu ajutorul lor puteti citi/asculta carti pe care le cumparati din mediul online. Astfel, nu mai sunteti nevoit sa umblati din librarie in librarie sau sa cautati la toate magazinele online titlurile preferate. Ele dispun de niste display-ul special gandite pentru a nu afecta/obosi ochii, reducand lumina albastra (blue ligth) la niveluri minime.

Desi la noi in tara nu s-au bucurat de un succes enorm, in alte locuri sunt extrem de populare. Daca planuiti sa cumparati un ebook reader in viitorul apropiati, am sa va prezint in randurile urmatoare cateva criterii de care s tineti cont.

    1. Pretul reprezinta cel mai important factor. Daca sunteti un cititor ocazional si nu petreceti foarte mult timp in fata unui ebook reader, va recomand sa apelati la modelele mai ieftine care nu au display-uri atat de avansate. In schimb, daca sunteti un cititor inrait trebuie sa platiti mai mult pentru a beneficia de un ecran de cea mai buna calitate. Preturile variaza cam intre 300 si 2000 de lei.

 

  • Ecranul este la fel de important ca si pretul. Eu personal as alege un ecran de minim 6 inch si maxim 8 inch cu o densitate a pixelilor cuprinsa intre 250 si 300. Rezolutia nu este foarte improtanta, dar totusi uitati-va la un ecran macar HD. Textul se va vedea excelent indiferent de conditii. Si foarte important, cautati un ebook reader care va permite sa ajustati nunatele de gri si negru ale ecranului dupa bunul plac.
  • Autonomia bateriei conteaza destul de mult. In general, ebook readerele sunt construite sa reziste multe zile fara sa fie incarcate. La fel ca si mai sus, depinde ce fel de cititor sunteti. De obicei, bateria unui astfel de dispozitiv tine intre o saptamana si 2 saptamani in functie de cum il utilizati.
  • Brand-ul nu trebuie sa-l ignorati. Incercati pe cat posibil sa cautati un producator cunoscut care stiti cu siguranta ca ofera suport si posibilitatea sa gasiti cartile dorite. Etalonul industriei sunt ebook readerele Kindle de la Amazon, dar puteti opta si pentru Kobo sau PocketBook.

 

 In concluzie, cel mai bun e-book reader este cel pe care vi-l permiteti si considerati ca acopera cerintele pe care le aveti dumneavoastra. Pentru mine criteriile de mai sus au fost cele mai importante dar asta nu inseamna neaparat ca impartim aceleasi idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *