5 Lucruri mai putin cunoscute despre Coco Chanel

Coco Chanel este renumita pentru incredibilul ei simt al stilului caracterizat prin simplitate, dar ea a avut, de asemenea, una dintre cele mai palpitante vieti din lumea modei.

Recent s-au sarbatorit 132 de ani de la nasterea lui Chanel, astfel ca am hotarat sa evidentiem, intr-un articol, 5 lucruri interesante si mai putin cunoscute despre designerul iconic.

1. Calugaritele au invatat-o pe Coco Chanel tot ce stie.

Coco a invatat croitoria de la maicile care au condus Abatia Aubazine, orfelinatul in care ea a crescut.

2. Inainte de a fi designer, ea a fost cantareata.

Inainte de a coase, Chanel (cunoscuta atunci sub numele de Gabrielle), obisnuia sa cante la La Rotunde si in alte cafenele pariziene. Mai mult decat atat, porecla de „Coco” provine de la „Cine a vazut-o pe Coco in Trocadéro”, cantec pe care ea il canta frecvent.

3. Coco a avut candva o relatie cu un ofiter nazist.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Chanel a avut o relatie cu ofiferul german de informatii, Baron Hans Günther von Dincklage, un cunoscut spion german. Mai mult, exista cateva zvonuri care spun ca insasi Coco a fost odata un spion.

4. A fost prima persoana care a avut un parfum cu propriul nume.

Chanel No.5 este un clasic – atat de clasic, incat a fost primul parfum care a fost numit dupa numele designerului care l-a creat.

5. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost un impediment in cariera lui Chanel.

Razboiul a fost o perioada controversata pentru designer, iar in 1939, cand a inchis magazinul, ea s-a lovit de mai multe dificultati. Dar, dupa cum stim cu totii, a avut o revenire feroce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *