Sfaturi utile pentru amenajarea dormitorului modern in 2018

Dormitorul este fara indoiala una dintre cele mai importante camere din locuinta, deoarece acesta constituie spatiul intim si personal al fiecaruia dintre noi, un spatiu in care ne petrecem o buna parte a vietii noastre. Probabil ca alegerea unui mobilier potrivit este o sarcina destul de grea pentru ca fiecare piesa din set influenteaza intr-un oarecare mod viata. Nu uita ca mobilierul trebuie sa se incadreze perfect in locul in care iti incarci bateriile, iar din aceasta cauza este indicat sa il amenajam, astfel incat sa fie un loc relaxant si armonios.

Mai mult decat atat, dormitorul este spatiul in care ne depozitam multe dintre lucrurile personale, lucruri de care avem nevoie in fiecare zi, motiv pentru care dormitorul trebuie sa fie un spatiu cat mai practic incat sa putem depozita corespunzator toate lucrurile si in care sa ne putem desfasura linistiti rutina zilnica. Astfel, este important sa alegem cea mai buna varianta pentru a beneficia de un spatiu practic si cat mai eficient.

Dormitorul trebuie sa aiba cel mai bun mobilier si sa indeplineasca 3 mari cerinte: Confort, eficienta si rezistenta:

Confortul – dormitorul este spatiul in care ne petrecem o buna parte a timpului, deci 30% din timp il petrecem in pat dormind, apoi trebuie sa adaugi si celelalte momente petrecute pentru alte activitati precum imbracatul, pregatitul pentru munca sau machiatul. Astfel, este indicat sa alegeti un mobilier in functie de preferinte si necesitati. Poti consulta un portofoliu de mobila la comanda moderna in 2018.

Eficienta – este si ea foarte importanta in alegerea mobilierului perfect. Dormitorul este locul in care depozitam foarte multe lucruri persoanle, iar piesele de mobilier ar trebui sa fie alese pentru a beneficia cat mai usor de de lucruri si pentru a depozita lucrurile organizat si eficient. Oricum, rutina zilnica, imbracatul si celelalte activitati aferente trebuie sa se desfasoare in liniste, fara a te obosi.

Rezistenta – este un alt criteriu dupa care ar trebui sa alegeti mobilierul. El trebuie sa fie cat mai rezistent, sa dureze in timp. In plus, mobilarea apartamentului trebuie sa fie o investitie care sa reziste multi ani fara sa fii nevoit sa repari sau sa schimbi piesele deteriorate.

Sfatul profesionistilor este ca inainte de achizitionarea unui mobilier, sa vizualizati foarte bine dormitorul. Trebuie sa stii foarte bine care sunt distantele la care este amplasata fereasta, cum bate lumina in camera, cum este camera pozitionata fata de rasarit si alte lucruri. Incearca sa iti imaginezi cum va fi camera inainte si dupa ce o vei mobila si plaseaza pe podea obiecte sau traseaza banda adeziva pe pardoseala sau pe pereti pentru a vedea daca imaginea ta din minte corespunde cu realitatea. In plus, nu uita sa marchezi locurile in care ai vrea sa asezi patul,  noptierele, masuta de toaleta, comoda sau dulapul de haine. Aceste exercitii te vor ajuta sa constientizezi mai bine cum va arata dormitorul si vei intelege functionalitatea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *