Sarcina, perioada schimbarilor

Pentru o femeie, unul dintre cele mai emotionante momente este cu siguranta vestea ca va aduce pe lume un copil. Considerat a fi o perioada a schimbarilor, sarcina prezinta numeroase particularitati care din punct de vedere medical vor trebui monitorizate indeaproape, in asa fel incat sa fim siguri ca bebelusul va avea toate sansele sa se dezvolte armonios pe toata durata acesteia. Mai ales atunci cand afla ca este insarcinata, fie ca este vorba de primul trimestru sau mai târziu, gandurile fiecarei femei se indreapta catre minunata responsabilitate pe care o are fata de copilul pe care urmeaza sa il aiba, si cum se poate asigura ca ii va oferi tot ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator.

Schimbarile din primul trimestru

Desi de multe ori silentioase, schimbarile care se petrec in primele luni sunt cele care pun bazele unei evolutii corespunzatoare sau, dimpotriva, pot afecta intreg parcursul sarcinii daca nu sunt gestionate corespunzator. Din aceasta cauza, este necesar sa contribuim la schimbarile interne care au loc prin controale regulate, evitarea oricarei substante care ar putea prezenta un risc pentru fat si asigurarea unui mediu inconjurator sigur si calm. Desi proverbialele greturi matinale pot fi primul semn care sa va ridice semne de intrebare, la fel de adevarat este si faptul ca multe femei ori nu resimt niciun disconfort ori dimpotriva, se vor simti incapabile sa depaseasca starea de rau pe tot parcursul celor 9 luni.

Despre al doilea trimestru

Odata scapate de povara complicatiilor de multe ori grave ce pot aparea in primele 3 luni, viitoarele mamici isi pot incepe periplul prin magazinele de specialitate pentru haine care sa acomodeze burtica ce va incepe sa creasca din ce in ce mai mult. Totodata, odata ce sexul copilului va putea fi vizibil la ecografie, cumparaturile cu siguranta se vor inmulti, multe femei abia asteptand sa traiasca experienta achizitionarii primelor hainute cu care il vor imbraca pe cel mic. In ceea ce priveste precautiile ce trebuie avute in vedere, restrictiile alimentare vor trebui sa fie in continuare mentinute, deoarece sistemul imunitar al unei gravide nu se poate proteja la fel de eficient de microorganismele ce au ca gazda tot ce nu poate fi tratat termic.

Ultimul si cel mai greu trimestru

Considerat a fi o perioada mai dificil de strabatut datorita numeroaselor impedimente de ordin fizic, ultimele saptamani ale sarcinii aduc disconfort la nivelul organelor interne, care sunt impinse de placenta, dificultati de a dormi un somn profund, arsuri stomacale si o senzatie imperioasa de a elimina orice lichid datorita presiunii pusa pe vezica urinara. In acelasi timp, sanii sufera si ei modificari de dimensiune, care contribuie la greutatea pe care este perfect normal sa o castigam indeosebi in ultimele saptamani. Una dintre ultimele manifestari inainte de marele eveniment este aparitia contractiilor Braxton Hicks, care pot prevesti apropierea travaliului odata ce devin regulate. Te poti baza pe Clubul Bebelusilor daca iti doresc sa descoperi multe alte informatii utile despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *