Joburi de viitor din industria fashion. Care ti se potrivesc?

Fashionul a devenit o adevarata industrie care atrage foarte multe modele, foarte multi creatori de moda si foarte multi jurnalisti specializati in tot ceea ce inseamna imbracaminte si incaltaminte. Daca cauti locuri de munca in domeniu si vrei sa te orientezi spre un job de viitor, iata care sunt cele mai populare si cele mai interesante.

  1. Inginer imprimare 3D. Din ce in ce mai multi designeri de moda gasesc in imprimarea 3D o adevarata provocare. Cu siguranta, acest mod de imprimare va incepe sa ocupe un rol din ce in ce mai important in industria modei, iar inginerii talentati vor fi, fara doar si poate, extrem de cautati.
  2. Analist al comportamentului de cumparare. Exista din ce in ce mai multe locuri de munca in strainatate care solicita experienta in analiza comportamentului de cumparare. Este un lucru firesc, dat fiind faptul ca exista o concurenta din ce in ce mai mare si fiecare producator vrea sa isi impuna produsele.
  3. Cercetator si dezvoltator de materii prime. Intr-o lume din ce in ce mai preocupata de protectia mediului inconjurator, producatorii de haine sunt obligati sa gaseasca materiale cat mai putin poluante. Cu siguranta, companiile care au un departament de cercetare in domeniu pot castiga extrem de mult. Astfel, un cercetator care sa descopere noi materii prime poate sa fie extrem de cautat in viitorul apropiat in indutria fashionului.
  4. Stilist personal. In trecut, cei care isi permiteau un stilist personal erau doar cei aflati in lumina reflectoarelor. Asazi insa, lucrurile sunt din ce in ce mai accesibile pentru majoritatea oamenilor. O multime de consumatori fac cumparaturi online saptamanal iar stilistul personal poate sa fie o persoana care ofera sfaturi online. Este extrem de necesara o astfel de persoana, in conditiile in care cumparaturile devin din ce in ce mai impersonale.

Evident, nu vor lipsi nici locurile de munca standard din domeniul fashion. Modelele vor exista si in viitor, cratorii de moda clasici vor fi si ei prezenti in lumea fashionului iar persoanele care se ocupa de partea de croitorie vor fi din ce in ce mai apreciate.

La fel ca orice alt domeniu, fashionul evolueaza si cel mai probabil va ingloba dn ce in ce mai multa tehnologie. Nu ar fi de mirare sa fie nevoie si de programatori care sa construiasca imbracaminte inteligenta sau sa apara locuri de munca la care nici nu ne gandim in prezent. Ramane, asadar, sa descoperim ceea ce ne rezerva viitorul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *